woensdag 29 augustus 2012

Wat stem jij?

www.leraar24.nl/video/2132
Het digitale bord hangt in de klas en nu wil je er dan ook leuke dingen mee doen! Iets wat erg actief werkt bij kinderen is het gebruiken van stemkastjes tijdens verschillende lessen. De kinderen krijgen allemaal een stemkastje die in verbinding staat met de computer en dus  ook het digitale bord. De kinderen krijgen steeds een vraag op het bord te zien en moeten via het stemkasje antwoord geven.

Deze manier van werken zorgt ervoor dat alle kinderen actief bezig zijn met de lesstof en het is een nieuwe uitdagende manier voor de kinderen om zelf het antwoord te willen geven.
Er zitten nog meer voordelen aan het gebruiken van stemkastjes. Je kunt namelijk ook de resultaten zichtbaar maken als je namen invoert. De leerkracht kan de resultaten inzien en vanuit daar zien welke kinderen het hebben begrepen en welke kinderen het nog moeilijk vinden. Verder is het gebruiken van de stemkastjes eenvoudig en zou je het dus in iedere groep kunnen toepassen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Nu is het nog nieuw en spannend voor de kinderen om de stemkastjes te gebruiken maar is dat ook als je ze in een lagere tijd vaker inzet?!  Verder is een nadeel dat de aanschaf duur  is.

Wat stem jij? Op mijn school wil ik graag gebruik maken van stemkastjes?
A: Ja
B: Nee


Groetjes,
Sonja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten